(24 uur per dag!) 053 - 461 88 61

Nijhuis Rioolreiniging bestaat 10 jaar!

“Mensen moeten op ons kunnen bouwen”

Rioolspecialist noemt hij zichzelf en zijn equipe. Coen Nijhuis gaat voor een uitstekend imago, goede service en een reële prijs-kwaliteitsverhouding. Sinds hij in mei 2005 zijn eigen bedrijf startte, is het gestaag gegroeid. Continuïteit, dat is het belangrijkste.

“Poep is eigenlijk het schoonste wat je maar kunt hebben. Er heeft nog nooit iemand met zijn handen aangezeten”, lacht Coen Nijhuis. Hoewel het imago van een rioolreinigingsbedrijf niet altijd even positief is, geeft het Nijhuis juist veel voldoening. Na een carrière in onder meer de bouw en transport heeft hij nu zijn roeping gevonden. En hij doet zijn werk goed, want inmiddels is het bedrijf dat hij als eenmanszaak begon uitgebreid tot acht medewerkers.

De bouw zo eigenlijk zijn werkterrein worden. “Maar ik bleek allergisch voor het zaagsel van hardhout en meranti, daarom moest ik ermee stoppen. Uiteindelijk ben ik precies op mijn plaats terechtgekomen. Als ondernemer, dat gaat me goed af. Beter als werken voor een baas”, lacht Nijhuis.

“Ik hou van vrijheid, van verrassingen. Niet weten waar je terechtkomt of wat je moet doen. Problemen oplossen. Iedere klant is een nieuwe uitdaging. Of het nu om een doucheputverstopping, een verstopte cv-ketelleiding of overstroming van een wasmachine gaat: we komen het allemaal tegen.” In november 2005 startte hij zijn eigen bedrijf, met een eigen bus. Het liep meteen goed. “Binnen zeven maanden had ik al een nieuwe bus, omdat de oude het niet aankon. Anderhalf jaar later een nieuwe hogedrukreiniger, de modernste die er was.”

Dat is de kracht van Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening, zoals het bedrijf volledig heet. “Service, snelheid en kwaliteit. Dat zijn de drie dingen die hier hoog in het vaandel staan. We willen het voor de klant zo goed mogelijk doen. Natuurlijk maken ook wij fouten, we blijven mensen. Maar fouten worden wel hersteld, dat is de garantie die wij onze klanten – zowel op de particuliere als de zakelijke markt – bieden. Als er een probleem is, kunnen ze ons bellen, dag én nacht.”

Uitstekende service

Nijhuis heeft best last van goedkope aanbieders in de markt. “Wij zijn niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Wat dat laatste betreft: onze klant hoeft geen dure overheadkosten te betalen. De lijnen zijn hier kort en ik loop als eigenaar ook gewoon mee met de jongens, als dat moet. De prijsvechters kunnen nooit de garanties bieden die wij wel kunnen bieden. Wij hebben alles tiptop in orde. Ons materiaal ziet er piekfijn uit en onze medewerkers dragen allemaal herkenbare bedrijfskleding. De klant heeft de keuze, ik ga in ieder geval niet puur op prijs concurreren.

“Mensen moeten op ons kunnen bouwen. De schroom om een rioolreinigingsdienst te bellen was vroeger ook veel groter dan tegenwoordig. Bovendien zijn onze bussen er neutraal uit, dat helpt ook.” De rioolspecialisten doen hun werk in ieder geval goed. “Als je het gevangeniswezen als één van je klanten hebt, dan weet je dat je wel iets goed doet”, zegt de oprichter bescheiden. “Want daar kom je niet zomaar binnen. Maar we werken ook binnen de voedingsmiddelenindustrie, ook een klantenkring die specifieke eisen stelt. Johma, bijvoorbeeld. Dat bedrijf werkt veelal met aardappelen en als die net van het land komen, dan zit er veel zand op. Dat gaat er nog wel eens wat fout. Dan worden wij ingeschakeld om de zaak weer aan de praat te krijgen.”

 

24/7 paraat

Ook de Universiteit Twente en FC Twente, Wolter en Dros en Div. verzorgingstehuizen behoren tot de klanten van Nijhuis. “En we werken veel samen met grote en zeker ook met veel kleinere installateurs. Die moeten erop kunnen vertrouwen dat ze snel geholpen worden. We zijn 24 uur per dag bereikbaar, zeven dagen in de week. Als er ’s nachts om drie uur wordt gebeld, pak ik de telefoon op. Dat gebeurt regelmatig, zo’n drie tot vier keer per week. Dan staan we paraat! Ook als het gaat om klanten in Duitsland, want we werken ook over de grens.”

Contact

Najaarsweg 50
7532SK Enschede

Regio Enschede: 053-4618861
Regio Oldenzaal: 0541-750444

E-mail: info@schoonriool.nl

Nijhuis Rioolreiniging staat 24 uur per dag voor u klaar!

Bel mij terug